KovačMandžo

KOVAČ NE STAJE: Nakon Perišića, stiže još jedan srebreni ‘Vatreni’!

Ivan Perišić jučer je uspješno obavio lijekarski pregled te je danas i službeno postao novi igrač Bayerna. Njegov dolazak bit će samo početak pojačavanja napadačke linije Bavaraca.

Njemački gigant se na kraju prethodne sezone suočio sa velikom smjenom generacija. Dugogodišnji motori ekipe Arjen Robben i Franck Ribery su napustili Njemačku i tako upravi zadali težak zadatak.

Prema izvorima iz Njemačke, Niko Kovač insistira na dolasku Marija Mandžukića kojeg izuzetno cijeni zbog velikog iskustva i činjenice da mu nije potrebna aklimatizacija jer je četiri godine igrao u Njemačkoj.

Izvjesno je da napadač više nema šta tražiti u Torinu, barem ako je suditi po dosadašnjem tretmanu kod novog trenera Sarrija. Odlaskom u Bayern riješio bi brige oko minutaže, a i dalje bi ostao igrati na najvišem nivou.

Popularni ‘Mandžo’ se pominjao kao pojačanje Manchester Uniteda, ali su pregovori zaustavljeni zbog prevelikih zahtjeva Paulo Dybale, što je otvorilo put za seznacionalan povratak u Njemačku.

33-godišnji Mandžukić je prethodne sezone za Juventus odigrao 33 utakmice i zabio 10 pogodaka te podijelio sedam asistencija. Italijanski klub je za njegov potpis 2015. godine izdvojio 21 milion eura.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku