KRAJ JEDNE ERE: Legendarni Arpad Šterbik oprašta se od rukometa!

011119Sterbik

Jedan od najboljih rukometnih vratara u povijesti, Arpad Šterbik (40), odlučio je završiti profesionalnu igračku karijeru.

Španjolski vratar mađarskog podrijetla rođen u Srbiji neće produljiti ugovor s Veszpremom, iako mu mađarski velikan ponudio produljenje.

Šterbik je odlučio da će na kraju ove sezone završiti veličanstvenu karijeru, a na njegovo bi mjesto trebao stati 28-godišnji Španjolac Rodrigo Coralles.

Šterbik je u svojoj velikoj karijeri osvojio četiri naslova Lige prvaka. Reprezentativnu karijeru započeo je još u Jugoslaviji, koja je kasnije postala srpska rukometna reprezentacija, osvojivši s njom dvije bronce (1999. i 2001.) i upisavši 120 nastupa.

Tek 2010. počeo je igrati za španjolsku reprezentaciju, iako je već 2008. dobio njihovu putovnicu. Sa Španjolskom je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj 2011., zlato 2013., europsko srebro 2016. i zlato 2018.

Unatoč brojnim ozljedama u karijeri, pa čak i operaciji srca, Šterbik je i dalje ostao jedan od najboljih i najdugovječnijih rukometnih vratara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku