Četvrtak, 16.08.2018.

LeBron pokazao ljudsku veličinu: njegov intervju obišao svijet!

Sinoć su Cavaliersi zahvaljujući monstruoznoj partiji LeBron Jamesa pobijedili Inidanu i tako ozjednačili u play-off seriji NBA lige na 1:1. Jamesov intervju poslije utakmice je dirnuo mnoge, a igrač je pokazao kakva je zapravo veličina.

 

James je veliki čovjek, a to nam je potvrdio i sinoć poprilično emotivnom reakcijom nakon iznenadne vijesti o smrti supruge legendarnog Gregga Popovicha. Novinarka mu je saopštila tu tužnu vijest nakon što je demolirao Pacerse, a u prvi tren bio je u nevjerici. Vidljivo je da se jedva pribrao, suzdržavajući suze jer je poznato da je u odličnim odnosima s trenerom koji je jedan od najboljih u najjačoj ligi na svijetu.

“Čovječe… Veliki sam Popov fan, to je zaista ogromna tragedija. Moje saučešće Popovichu i njegovoj porodici. To su izuzetno tužne vijesti… Bože”, jedva je prozborio ponajbolji NBA košarkaš svih vremena pa dodao: “NBA porodica se drži zajedno. Kada se ovako nešto desi, sve je po strani. Šaljem sve svoje molitve na nebesa. Znam da Bog nikada ne pravi greške… Ovo su užasne vijesti. Podrška treneru San Antonija i svima u Spursima”.

                                                      sport.ba