Legendarni trener oprao Messija: Rekao ono što se nitko do sada nije usudio!

250619Messi

Legendarni nizozemski trener Louis van Gaal progovorio je o Lionelu Messiju, a njegove riječi Argentincu neće dobro sjesti.

Van Gaal, koji je u dva navrata bio trener Barcelone, sada se na vrlo kritičan način osvrnuo na kapetana katalonske momčadi Lionela Messija.

Mislim da bi se Messi trebao zapitati kako je moguće da tako dugo nije osvojio Ligu prvaka. On je najbolji pojedinac na svijetu i sviđa mi se. Međutim, zašto nije osvojio Ligu prvaka pet godina? Kao kapetan to se mora zapitati“, rekao je Nizozemac za El Pais, pa dodao:

Barcelona ima vrhunsku momčad. Ne možete reći da je Rakitić loš igrač, ili Coutinho, Alba… ili da je Ter Stegen loš golman… Barcelona ima 30 igrača, ali Messi je također odgovoran za neuspjehe kluba. On se mora prilagoditi momčadi, a ne obratno“, zaključio je Van Gaal.

250619VanGaalMessi

Da ne bi samo kritizirao, Van Gaal je dao i pozitivni primjer:

Jedan od najboljih primjera momčadskog igrača je James Milner. U finalu Lige prvaka igrao je i kao defenzivac i kao vezni igrač. To je sjajno vidjeti za nekoga tko ima 33 godine“, objasnio je Van Gaal.

Nizozemac je za kraj otkrio trenera koji je jedini uspio u potpunosti kontrolirati Lionela Messija:

Guardiola je osvajao trofeje jer je imao Messija, ali nije mu dozvolio da igra kako je htio. Messi se prilagodio momčadi, a ne obratno“, završio je Van Gaal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku