Lojalnost i skromnost Mohameda Salaha će vas oduševiti!

Egipćanin Mohamed Salah i ove je sezone odigrao ključnu ulogu u timu koji je osvojio Lige prvaku prvaka za vikend, a nakon utakmice je pobrao simpatije zbog jednog poteza.

Nakon utakmice je Salah bio veoma sretan i uzbuđen te ni sam nije mogao vjerovati u ogroman uspjeh Redsa, a za vrijeme davanja intervjua je pokazao lojalnost i skormnost koju cijene nogometni sladokusci.

“Iskreno, ne znam šta bih rekao. Svi su sretni sada, pobijedili smo u finalu, ovo je naše drugo finale u nizu i konačno sam odigrao 90 minuta. Ne radi se o odličnim individualnim performansama, cijeli tim je bio briljantan. Čestitke svima i našim navijačima šriom svijeta. Mnogo sam žrtvovao u svojoj karijeri, posebno jer sam ostavio roditelje u Kairu kako bih igrao nogomet. Nevjerovatno je biti Egipćanin u Ligi prvaka, nevjerovatno, drago mi je zbog toga” – rekao je reporterki strijelac jednog pogotka protiv Tottenhama.

Reporterka se tokom intervjua morala nageti prema Salahu zbog buke koju su stvarali navijači Liverpoola na stadionu Wanda Metropolitano kako bi čula Egipćaninov odgovor na pitanje, ali je on pomislio da ga pokušava poljubiti u obraz te je zbog toga podigao ruku i odmakao se.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku