Spallettititula

Luciano Spalletti: Borba za titulu zavisi od jednog kluba!

Trener Intera Luciano Spalletti rekao je kako je sustizanje Juventusa u rukama njegove ekipe te da sve počinje večeras od 20:30, kada se ova dva tima i sastaju u okviru Derbyja d'Italia.

 

Spalleti ističe kako u svakoj utakmici vjeruju u pobjedu, ali da je ova posebna i da od nje svi očekuju mnogo. Također je dodao da se neće predati Juventusu, te da su postali kompaktna ekipa.

“Juventus će izgubiti samo ako budu mislili kako nas zaustaviti. Mi igramo na pobjedu protiv svakog tima, ali sada vjerujem u više. Ekipa raste i postaje sve kompaktnija. Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica, ali još uvijek nam nedostaje koncentracije tokom utakmica. Međutim, dobar smo tim u smislu imena i na osnovu toga kako čitamo igru. Moramo misliti kako Juventus nije toliko jak. S moje strane, nema predaje Juventusu”

Na vrhu je veliki jaz i loša vijest je da će sustizanje Juventusa biti izuzetno teško. Ali dobra vijest je da je ovo prvi korak i da je sve u našim rukama. Juventus svake godine kupuje igrače koji prave razliku. Prije tri godine kada sam bio u Romi, Juve je kupio Pjanića koji je bio naš ponajbolji igrač uz De Rossija. Prošle godine smo imali najboljeg beka u ligi Cancela i oni su ga kupili, a doveli su i Higuaina iz Napolija. To su igrači koji ti pomažu u napadačkom smislu. Ove godine su kupili prvaka u liku Cristiana Ronalda” – kazao je na pressici Spalletti.