JovićRMC

Luka Jović je u prvoj izjavi pokazao zašto ga je kupio veliki Real Madrid!

U srijedu popodne održana je ceremonija predstavljanja novog napadača Real Madrida, Luke Jovića. Nakon što je prošao ljekarske preglede, uslijedilo je obraćanje novinarima.

“Ponosni smo na tebe Luka jer su nam rekli da je ovo dres u kojem si spavao kao mali i želio si doći ovdje oduvijek. Došao su iz kluba kojega smatramo svojim prijateljem i iz zahtjevne lige. Postigao si 27 pogodaka, ali naši će navijači tražiti da postigneš dosta više. Ispred sebe imaš najveći izazov u svojoj karijeri. Mnogi klubovi su ga željeli dovesti, ali on je odlučio doći kod nas jer je ovo bio njegov san. Luka ti si sada član Real Madrida, kluba koji ima 13 trofeja Lige prvaka. Hvala ti što si odabrao ovaj dres.” – kazao je glavni čovjek najtrofejnijeg nogometnog tima, Florentino Perez.

Nakon uvodnih par minuta u kojima je predsjednik hvalio srbijanskog napadača, došao je red i da se bivši igrač Crvene Zvezde, Benfice i Eintrachta obrati pristunima.

 

Kroz ovu izjavu se može vidjeti skromnost ovog momka. U samo par rečenica je objasnio zašto je tu i šta se od njega može očekivati. Predsjednik je bio iznenađen kratkim, ali jasnim izglaganjem, ali mu je jasno da je kod robusnog napadača i nove zvijezde tima to upravo vrlina koja ga krasi.

“Dobar dan predsjedniče, želim da se zahvalim svima koji su došli u ovolikom broju na predstavljanje. Sretan sam što sam potpisao ugovor sa najvećim klubom na svijetu i nadam se da ću pomoći u osvajanju brojnih trofeja u budućnosti. Donio sam najbolju moguću odluku. Hvala svima.” – kratko je kazao Jović nakon čega je uslijedilo zvanično fotografisanje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku