Maestralna asistencija Kolašinca u pobjedi Schalkea

Schalke je nastavio sa sjajnim igrama i uvezao treću pobjedu. Nakon što su savladali HSV i Wolfsburg, red je došao i na Hannover, koji je u Gelsenkirchenu upisao ‘jubilarni’ deseti poraz, te je prekinuta gostujuća serija od dvije pobjede. 

Uprkos problemima sa sitnim povredama zbog kojih dobar dio prošle sezone nije trenirao bh. reprezentativac Sead Kolašinac našao se u početnoj postavi Rudara iz Gelzenkirchena. Sve je bilo riješeno u prvih 45 minuta, a ključni trenuci dogodili su se u završnici prvog poluvremena.

U 39. minuti bh. reprezentativac Sead Kolašinac radi nevjerovatan prodor po lijevoj strani, ulazi u gostujući kazneni prostor, prizemno gura loptu na drugu stranu, a Jefferson Farfanu je ostalo samo da postavi nogu.

Još jedna lijepa akcija igrača u plavim dresovima u 44. minuti. Japanac Atsuto Uchida je majstorski ubacio, a Max Meyer zakucao loptu iza leđa Roberta Zielera za konačnih 2:0.

Schalke ostaje četvrtoplasirani, no sada sa samo dva boda manje od Bourssije Dortmund. Hannover je 10. sa 24 boda. Dodajmo da je današnji duel u Gelsenkirchenu posmatralo 61.000 gledatelja.