Majstorskim pogotkom Zukanović donio pobjedu Gentu

U trećem kolu belgijskog doigravanja grupe A za Europa ligu, ekipa Genta pobijedila je na svom terenu Beveren rezultatom 2:1. 

Goste je u vodstvo doveo Oumarou u 22. minui, a sedam minuta kasnije rezultat je poravnao Kage. Ipak, pobjedu Gentu donosi naš reprezentativac Ervin Zukanović u 76. minuti susreta golom iz slobodnog udarca.

Popularni Zuka je  je odigrao svih 90 minuta za Gent, koji se trenutno nalazi na trećoj poziciji grupe A sa tri osvojena boda, dok prvoplasirani Oostende ima sedam bodova.

Zasluge za svoju dobru igru Zukanović je pripisao novom treneru Genta Peteru Baletteu. “Igrao sam dobro zahvaljujući novom treneru. Izveo je male, ali jako važne taktičke promjene. Igramo drugačije i više ne preskačemo igru,” kazao je zadovoljni Zuzkanović, te dodao:

“Ponovo igramo pravi fudbal. Izveo sam dva slobodna udarca. Kod drugog sam bio bolje koncentrisan. Bio sam stari Ervin Zukanović, a za to je zaslužan novi trener.” Zukanović je u više navrata javno izražavao nezadovoljstvo odnosom bivšeg trenera Rednica prema njemu.