Mario Balotelli dobio nevjerovatnu ponudu iz Italije?!

Napadač Milana na pozajmici iz Liverpoola, Balotelli dobio je mizernu ponudu nove ekipe koja će se ove godine takmičiti u Serie A – Crotonea! Prema riječima njihovog predsjednika, žele mu karijeru vratiti u stari kolosjek, prenosi ESPN.

Crotone od naredne sezone nastupa u najjačem prvenstvu u Italiji i predsjednik Raffaele Vrenna vjeruje da je transfer Marija u njihov klub pravi potez da ponovo pronađe svoju najbolju formu. On ima još jednu godinu ugovora sa Liverpoolom, ali sve je izvjesnije da će na ljeto biti slobodan igrač.

“Nedavno sam analizirao igrače kojima je forma u padu zadnjih par sezona i stigao sam do Balotellija. Zato ćemo mu ponuditi mjesto u našem napadu kako bi pomogao i sebi i nama s obzirom da će biti naš prvi izbor u vrhu napada.” – izjavio je Vrenna za Gazzetta dello Sport.

Najbolji strijelac Crotonea u sezoni koja je iza nas je Ante Budimir. On je postigao 16 golova, što nije promaklo radaru St.Pauli-a, pa su ga doveli u svoje redove za 1.000.000 eura. Baš iz tog razloga novi učesnik Serie A u potrazi za novim ‘golgeterom’.

“Spremni smo Balotelliju dati čak i kapitensku traku, naravno uz uslov da postigne 25+ golova u jako važnoj sezoni za naš klub ali i za njega.” – dodao je Vrenna.