110219Sarri1

Sarri prozvao Abramoviča, Chelsea dobiva novog trenera!?

Nakon što je doživio težak poraz od Manchester Cityja i izgubio s čak 6:0, Maurizio Sarri uskoro bi mogao postati bivšim trenerom Chelseaja, javljaju engleski mediji.

Sarri je nakon debakla na Etihadu priznao da je svjestan kako bi mogao dobiti otkaz:

Ja sam trener ove momčadi i jasno je da mi je posao u opasnosti. U ovom trenutku ne mogu objasniti što se dogodilo, bili smo u problemima, ali ne razumijem zašto“, rekao je Talijan.

Sarri nije pružio ruku kolegi Pepu Guardioli na kraju utakmice, a to je objasnio riječima kako ga nije vidio u tom trenutku:

Samo sam želio napustiti teren. Poslije sam, naravno, otišao do njega i čestitao mu“, otkrio je Sarri.

Jedno od novinarskih pitanja bilo je i kakva je njegova budućnost nakon ovakvog poraza:

Ovakvi porazi sigurno ostavljaju traga. Neće biti lako vratiti se. Ipak, teški porazi se događaju. Ako me predsjednik (Roman Abramovič) bude zvao bit ću sretan, jer se nikada do sada nismo čuli“, poručio je Sarri.

Stručni komentator Sky Sportsa i bivši igrač Manchester Uniteda Gary Neville tvrdi kako otkaz Sarriju ne bi bio iznenađenje:

Ne bi me iznenadilo da Chelsea već danas uruči otkaz Sarriju, iako to ne bih želio. Mogućnost da dobije otkaz nakon samo šest mjeseci, a toliko toga je napravio je smiješna, ali u Chelsea su se znale takve stvari događati.”

Chelsea je nakon teškog poraza sa četvrtog pao na šesto mjesto s 50 bodova, koliko ima i petoplasirani Arsenal.