Meša Baždarević objavio spisak reprezentativaca za meč sa Izraelom!

U hotelu Europa u Sarajevu danas je održana press konferencija na kojoj je selektor Mehmed Baždarević objavio imena igrača za predstojeću kvalifikacionu utakmicu protiv Izraela u Zenici, a na spisku se nalaze dva nova imena.

Novo ime na spisku je Bugojanac Ermin Zec, koji je ranije nastupao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Početkom ove godine iz Rijeke je prešao u Balikesirspor gdje je zaigrao sjajni i u 15 utakmica postigao sedam golova i upisao tri asistencije.

Drugo novo ime na spisku selektora našeg nacionalnog tima je Stojan Vranješ, koji je također ranije nastupao za naš nacionalni tim. Sejad Salihović je zbog konstantnog neigranja u posljednje vrijeme izgubio svoje mjesto u reprezentacije.

Nakon duže pauze u reprezentaciju će se vratiti Sead Kolašinac. Fudbaler Schalkea davno se oporavio od teške povrede, ali nije igrao protiv Andore u prošloj utakmici kvalifikacija nakon dogovora sa selektorom zbog toga što se utakmica igrala na plasitčnoj travi.

Okupljanje reprezentativaca predviđeno je za 3. juni u hotelu Hercegovina. Dvojac iz Poljske Štilić i Vranješ reprezentaciji će se priključiti tek 8. juna, jer prvenstvo završava dan ranije. 

Spisak za me c protiv Izraela