Messi upozorava mlađeg kolegu: Moraš se promijeniti ukoliko želiš ostati!

MessiDembele

Najbolji igrač Barcelone Leo Messi još uvijek čeka na prvi meč u sezoni s obzirom da ga je nezgodna povreda stopala udaljila od terena duže nego što je planirao.

Između priprema za povratak i završnog procesa rehabilitacije, Messi je dao opširan intervjuu za španske medije i kojima se dotakao mnogih tema uključujući mlađeg kolegu Ousmanea Dembelea.

Perspektivni Francuz stigao je u klub kao zamjena za Neymara, ali o njemu se najviše pisalo zahvaljujuči ispadima van terena, što je navelo Messija na savjet koji može biti od velikog značaja u budućnosti.

“Njegov talent je impresivan, jako je mlad i ova godina bit će važna za njega, mora napraviti iskorak koji navijači Barce očekuju. Mora se promijeniti i postati profesionalan, pa može postati uspješan i ostati u Barceloni. Nadam se da neće imati nesreće sa povredamakao prošle sezone. Nadam se da će pokazati sve što može, a to je mnogo. Vrlo je impresivan igrač.” – kazao je Messi.

Messi je između ostalog komentarisao sve češće natpise kako bi mogao napustiti Barceloni i okušati se u MLS ligi gdje je ponudu pripremio Inter Miami čiji je vlasnik legendarni David Beckham.

“Ne mogu ništa potvrditi jer postoje povjerljive stvari u našim ugovorima. Mogu reći samo da želim biti u Barceloni što je duže moguće, ovo je moj dom. Ali ne želim imati dugoročan ugovor i biti ovdje samo zbog toga, želim vidjeti pobjedničku ekipu, osvajati trofeje sa ekipom.”

Pratite nas na Instagramu i Facebooku