Stipe Miočić nokautirao Overeema i odbranio naslov u teškoj kategoriji!

Stipe Miočić, američki borac hrvatskog porijekla, sinoć je u spektaklu u Clevelandu odbranio titulu prvaka u UFC-ovoj teškoj kategoriji savladavši Holanđanina Alistaira Overeema nokautom u prvoj rundi.

[ads1]

Borbu je bolje otvorio Overeem, koji je sjajnim udarcem ljevicom oborio Miočića, ali se Stipe brzo pridigao. Nakon toga se Ovreem malo povukao što je Miočić iskoristio i zadao mu nekoliko odličnih udaraca i srušio ga pred kraj prve runda, te je sudija ubrzo i prekinuo borbu.

Miočiću je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda, a 16. u MMA karijeri. Ovo je prvi put da je Stipe odbranio naslov UFC prvaka, a ako mu to pođe za rukom i drugi put, ući će u historiju UFC-a jer to nikada niti jednom prvaku teške kategorije nije uspjelo. 

“Ovu pobjedu posvećujem svima onima koji su izgubili svoje živote ili svoje drage u napadu 11. septembra, kao i svima onima koji nastavljaju služiti kao vatrogasci, policajci, poštari i vojska. Vi ste pravi heroji”, napisao je Miočić na svom Facebook profilu nakon pobjede.