Miralem Pjanić lijepim golom donio Romi pobjedu nad Napolijem

U jednom od najvećih derbija italijanskog fudbala danas su na Olimpicu igrali Roma i Napoli. Domaći su slavili sa 1:0, a gol odluke je postigao naš reprezentativac Miralem Pjanić.

Nakon početnog odmjeravanja snaga na terenu, postignut je i jedini gol na utakmici. Igrao se 25. minut kada je Florenzi lijepo uposlio Miralema Pjanića koji nakon dugo vremena pogađa za 1:0. U drugom poluvremenu je viđeno nekoliko šansi, ali se rezultat nije mijenjao.

Interesantno je bilo vidjeti i Pjanićevu proslavu, a svojim gestikulacijama je najvjerovatnije odgovorio navijačima na sve učestalije kritike na njegov račun.

Miralem Pjanić je u igri proveo 68. minuta, a onda ga je zamijenio Leandro Paredes. Ono što može zabrinuti jeste činjenica da je naš reprezentativac teren napustio šepajući, a koliko je njegova povreda ozbiljna još uvijek nije poznato.

Bila je ovo petnaesta sezonska pobjeda Rome koja za Juventusom zaostaje jedanaest bodova i ima utakmicu više, dok je Pjaniću gol protiv Napolija bio četvrti u sezoni.