Misimović se vraća u Evropu, ali ne i među Zmajeve

Selektor nogometne selekcije BiH Safet Sušić u izjavama za medije ostavio je otvorenu mogućnost da se u bh. reprezentaciju, ukoliko pronađe angažman u Evropi, vrati Zvjezdan Misimović, koji se zajedno sa Emirom Spahićem i Senijadom Ibričićem oprostio od Zmajeva nakon nastupa u Brazilu, piše “Oslobođenje”.

Papetu je ovo pitanje postavljeno u više navrata, posebice nakon što je Spahić pristao na povratak u kojem ga je spriječila povreda leđa. Međutim, selektor Bih je postavio i uslov koji glasi – Misimović, da bi bio u kadru reprezentacije, mora naći angažman u Evropi.

“Sve opcije su otvorene”, rekao je na početku telefonskog razgovora za “Oslobođenje” Misimović, kojem za nekoliko sedmica i zvanično ističe ugovor u Kini.

“Do kraja sezone imam još tri utakmice i vidjet ćemo šta će se dešavati. Oni bi htjeli da nastave saradnju, a ja sam već rekao kako mi je želja da završim karijeru u Njemačkoj. Naravno da me privlači povratak u Evropu, ali ne radi povratka u reprezentaciju, već isključivo jer  želim završiti tamo gdje sam i počeo”, kaže igrač sa najviše nastupa za zmajeve, koji je pratio meč protiv Belgije.

“Napravili smo im pritisak i generalno nije izgledalo loše. Međutim, vidjelo se da je Belgija smirenija i kvalitetnija ekipa, tako da moramo biti zadovoljni bodom”, smatra Misimović, koji na upit, da nam prokomentariše situaciju u kojoj imamo dva boda iz tri utakmice, odgovara iskreno:

“To jeste malo problem i zato se ne smije izgubiti protiv Izraela, što će biti jako teško”, dodao je nekadašnji veznjak bh. reprezentacije, koji nije ostavio mogućnost da se vrati u A selekciju, s obzirom na to da ima druge planove. “Od 2. novembra sam na odmoru. Sa porodicom putujem u Ameriku i vraćam se 16. novembra (meč protiv Izraela se igra 15. novembra, o. pa). Ne razmišljam o povratku”, priznao je Miske.