Mladi Bosanac Benjamin Hadžić briljira u Bayernu, ali još uvijek bez poziva iz BiH

Godinama u omladinskim ligama Njemačke (kadeti i juniori) talentovani bh. igrači poput Ermedina Demirovića (Leipzig), Nikole Gavrića (Bayern), Sandya Hušića i Dženisa Burnića (Borussija Dortmund), Mirze Mustafića (Borussija M’gladbach), Damira Bektića (Herta), Armana Ćorovića (Essen), Orhana Vojića (Wolfsburg), Haruna Velića (Stuttgart), Alana Delića (Karlsruhe) pružaju veoma dobre nastupe.

Ove sezone u kadetskoj ligi Njemačke posebno se ističe jedan potencijalni bh. reprezentativac. Benjamin Hadžić je rođen 4. marta 1999. godine u Njemačkoj (porijeklom iz Sanskog Mosta) i član je kadetskog tima minhenskog Bayerna.

Hadžić igra na poziciji napadača i u 15 nastupa u kadetskoj ligi Njemačke (južna i jugozapadna regija) postigao je devet golova i upisao dvije asistencije.

Talentovani Hadžić u posljednje vrijeme igra odlično te je u pet zadnjih mečeva za Bayern (trenutno su prvoplasirani sa 39 bodova) čak sedam puta postizao golove i drugi je najbolji strijelac svoje ekipe.

Za nadati se da selektor naše kadetske reprezentacije Sakib Malkočević prati nastupe talentovanog Hadžića te da će ovaj momak biti na spisku za mečeve Elitne runde kvalifikacija za Euro koji se igraju u martu.

U video prilogu pogledajte svih devet golova ovog vrlo talentovanog mladića u ovoj polusezoni juniorske Bundeslige!

Izvor: reprezentacija.ba | sportam.info