MOĆ U GRADU ANĐELA: Nakon Davisa stiže još jedan superstar!

LALKemba

Kasno sinoć po našem vremenu jedan od najboljih centara lige je u tradeu poslan u Los Angeles Lakerse koji po svemu sudeći grade ekipu za sami vrh.

 

Put New Orleansa otišli su Lonzo Ball, Brandon Ingram, Josh Hart i tri picka prve runde, dok je u ‘grad Anđela’ otišao Anthony Davis.

Lakersi će nakon finaliziranja razmjene s Pelicansima imati 27,8 ili 32,5 miliona dolara prostora na capu, a konačna cifra će se znati kada bude poznato da li je se Davis odrekao bonusa od četiri miliona dolara.

Prema navodima is SAD-a, naredna meta Lakersa je Kemba Walker. Hornetsi će mu vjerovatno ponuditi višegodišnji ugovor vrijedan 200+ miliona dolara, ali svakako je da se ne ostaje imun na pozive Lakersa koji zajedno sa Jamesom i Davisom napadaju sami vrh.

Kemba bi mogao otići u Los Angeles usprkos supermaxu koji mu Hornetsi mogu ponuditi, jer je teško za očekivati da bi Michael Jordan i ekipa mogli složiti momčad s kojom bi Kemba uspio napraviti nešto više od prve ili druge runde doigravanja u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku