Milanbudžet

NAJNIŽE GRANE: Mizeran budžet za pojačanja milanskog giganta!

Slavni italijanski i jedan od najvećih evropskih klubova Milan već par sezona vodi ozbiljnu bitku kada je izlaz iz velike krize u pitanju.

 

Rossoneri su i ove sezone ostali bez Lige prvaka. Kola su se slomila na legendi kluba Gattusu koji je podnio ostavku i otišao kao gospodin jer je oprostio dug od skoro dva miliona eura.

Relativno loša sezona i pritisak UEFA-e ostavljaju veliki trag u finansijama ovog kluba. Ponovo će se morati zadovoljiti nastupom u Europa ligi, a prema pisanju medija sa “Čizme”, stiže još vijesti i informacija koje mogu direktno uticati na narednu sezonu.

Naime, čelni ljudi kluba za transfere su prvobitno odvojili oko 20 miliona eura, ali je naknadno odlučeno da na taj iznos bude dodano još 15 miliona, što je u konačnici 40, “mizernih” miliona za klub takvog renomea.

Nema dileme kako je ovaj iznos jedan od najmanjih u posljednjih par godina kada su u pitanju sredstva za kupovinu igrača u ovom klubu.

Međutim, Maldini za svoj klub misli najbolje. Plan legendarnog defanzivca je prodati prije svih Susa, koji je velika želja ‘Jorgandžija”, te Gianluigija Donnarummu čije partije nisu prošle nezapaženo kod bogatih vlasnika PSG-a.

susogigio

Na prodaji ovog dvojca Maldini želi zaraditi 100 miliona eura koje će usmjeriti na mete Marca Giampaolija, čovjeka koji će gotovo izvjesno doći na klupu Rossonera.

UEFA ovom slavnom klubu “diše za vratom” i navijači se ne mogu nadati bombastičnim pojačanjima pa ih očekuje nešto mirnije ljeto nego što su navikli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku