JunFord

NAJTEŽI OKRŠAJ: Erko Jun u kavezu protiv britanskog diva?!

Novopečeni MMA borac Erko Jun privukao je mnogo pažnje od svog debija u ‘kavezu’, a već se sada šuška da će za narednog protivnika imati britanskog diva Martyn Forda.

 

Popularni Erko je od svog pojavljivanja u kavezu privukao mnogo pažnje, kada se na atraktivan način predstavio publici. Sada se špekuliše da će u kavezu snage odmjeriti sa Martynom Fordom.

Ford se dugo spremao za debitantski nastup u kavezima, a nedavno je potpisao ugovor sa KSW-om. Oba borca su u istoj organizaciji i do meča bi vrlo lako moglo doći, potvrdio je i menadžer Ivan Dijaković.

On je superzvijezda. Ja ga vidim za 3-4 godine u Hollywoodu. On je uspio u MMA sportu. Došao je prošle godine u 12. mjesecu, nije uopšte znao šta je ovaj sport, nije nikada trenirao. Imao je tek nešto malo pozadine u taekwondou Shvatio je sve ovo veoma ozbiljno, trenirao je sa profesionalcima i potpuno se posvetio borbi. Odradio je dvije borbe sa puno iskusnijim ljudima i mislim da je odličan posao napravio. Pokazao je da je odličan borac, sve zna”

“Uskoro će se ponovo boriti. Pregovaramo oko novog ugovora sa Poljacima, zadovoljni su sa njim. KSW je potpisao ugovor sa Britancem Martynom Fordom i postoji mogućnost da bude borba s njim. Vidjećemo šta će se desiti” – kazao je Dijaković.