Nakon tri mjeseca pauze: Mirza Teletović se vraća treninzima

Oporavak kapitena košarkaške bh. reprezentacije Mirze Teletovića od plućne embolije protekao je mnogo brže nego što se očekivalo. Ljekarski tim Brooklyn Netsa saopštio je da se smije vratiti košarkaškim treninzima, no još neće zaigrati.

Generalni menadžer Netsa Billy King kazao je kako je Mirza skinut s liste aktivnih igrača, te da će, ukoliko se njegov status promijeni, biti ponovo vraćen na nju.

“Mirzi je dopušteno da se vrati svim košarkaškim aktivnostima. Trenutno neće nastupati za Netse, ali ukoliko se stanje dodatno poboljša biće unutra”, rekao je generalni menadžer Netsa Billy King.

“Tokom protekla tri mjeseca Mirzino zdravstveno stanje je pomno praćeno, a posebno su praćeni krvni ugrušci. Rezultati urađenih nalaza su ispunili naša očekivanja. Cirkulacija krvi mu je normalna i rečeno mu je da se smije baviti košarkaškim aktivnostima”, rekao je dr. Michael Farber, ljekar Netsa.

Teletović je posljednju utakmicu odigrao 22. januara protiv Los Angeles Clippersa. U 40 utakmica ove NBA sezone postizao je u prosjeku 8,5 poena, imao 1,2 asistencija i igrao je 22,3 minute po igri.