Napušta Dortmund: Mario Gotze seli u Premiership!

Gotze Bundesliga odlazak Premiership nagadanja

Mario Götze prošle sezone bio je nadomak prelaska u Liverpool, nakon što je označen kao višak u Bayernu. No, strijelac pobjedničkog gola za Njemačku u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine odlučio se vratiti u Dortmund.

[ads1]

 

Međutim, Götzeova povratnička sezona u Dortmund nije prošla najbolje. Okarakterizirana je brojnim zdravstvenim problemima i toplo hladnim partijama.

U 23 nastupa u Bundesligi, Götze je postigao samo dva gola i upisao četiri asistencije, dok je Borussia Dortmund završila s ogromnih 29 bodova zaostatka za Bayernom.

Götzeu prema ugovoru preostaju još dvije godine u Dortmundu, ali 26-godišnjak bi vrlo lako mogao napustiti klub ako dođe odgovarajuća ponuda.

Prema tvrdnjama britanskog Expressa, Götze je na popisu liste želja novog trenera PSG-a Tomasa Tuchela, koji je posljednji trenerski angažman imao upravo u Dortmundu. No, unatoč tome, najizgledniji je Götzeov odlazak u Premiership.

Arsenal i Liverpool najzainteresiraniji su za usluge ofenzivnog veznjaka, a vrijednost potencijalnog transfera procjenjuje se na 20 milijuna eura.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=iIcZGRbnNqQ” width=”620” height=”320” responsive=”no”]