Nastavlja se saga: Fantastični Marko Pjaca zaludio pola Europe!

Marko Pjaca (21) zainteresirao je velikane europskog nogometa svojim igrama na Euru, a posljednji u nizu uključio se talijanski prvak Juventus, prenosi Sky Sport Italia.

[ads1]

Prva se u borbu uključila Fiorentina koja je ponudila 10 miliona eura. Uprava Dinama je glatko odbila tu ponudu uz obrazloženje da Marko može napustiti klub za 20 miliona eura, koje Fiorentina nema namjeru trošiti na neprovjerenog igrača, tvrdi ugledni Sky.

Tu se u borbu uključio gigant iz Torina – Juventus! Oni su spremni platiti sumu koju traže čelni ljudi Dinama s obzirom da su zadivljeni igrama talentovanog hrvata.

Mediji Pjacu opisuju kao vanserijskog talenta koji može igrati na oba krila, sa posjedovanjem izuzetne snage, okretnosti bez obzira na njegovu visinu od 190 cm, koja mu nudi mogućnost u dominiranju i skok igrom.

Osim Fiorentine i Juventusa, za hrvata su zainteresovani još i Liverpool, Borussija Dortmund, Milan i Roma. On je svoju cijenu i zaniteresovanost podigao na Euru u Francuskoj, gdje je dobijao minimalnu šansu kroz koju je pokazao o kakvom se igraču radi.