Navijači Barcelone u nevjerici: Je li moguće da ovo nije gol?

Barcelona je opet pala, Sevilla je uzdrmala Katalonce na Sánchez Pizjuánu. Odsustvo Messija će samo još više pojačati pritisak na Enriqueov tim. Bez Argentinca u napadu, Barcelona ne djeluje više tako moćno i dominantno.

Neigranje Messija je povećalo očekivanja od Neymara koji bi sada trebao da bude bude lider evropskog šampiona i da nosi igru. Brazilac je jučer u Sevilli bio ubjedljivo najbolji Barcelonin igrač, postigao je utješni gol iz penala, pogodio stativu i stvorio nekoliko šansi saigračima.

Barcelona nije imala ni sreće u ovoj utakmici. Tri puta su pogodili stativu, uključujući i nevjerovatnu situaciju iz prvog poluvremena kada je Neymarova lopta doslovno šetala po crti. Brazilac je veoma dobro izveo slobodan udarac, Rico je već bio savladan, lopta se odbila od stative i svi su je već vidjeli u golu, ali ona nekim čudom nije prešla gol liniju.

Sevilla je u drugom poluvremenu blitzkriegom u 6 minuta zabila dva gola. Prvo je Krohn-Dehli u 52. minuti dobro ispratio probijanje Gameira po desnoj strani, da bi 6 minuta kasnije Danac bio asistent, a Iborra strijelac.

Barca nakon ovog poraza ostaje treća sa 15 bodova, koliko uz utakmicu manje ima drugoplasirana Celta, dok vodeći Villarreal ima 16 bodova. Sevilla je sa osam bodova došla na 10. mjesto.