Navijači Celte su na ovo čekali punih 58 godina!

Prvi put poslije 58 godina Celta je u Primeri pobjedila Barcelonu sa 3 i više golova razlike. Oni su večeras razbili tim koji predvodi Luis Enrique sa visokih 4:1.

Desi se katkad da Barcelona razočara, da doživi debakl, a njihova noć definitivno nije bila u Vigu.  Celta je razbila Barcu i upisala četvrtu pobjedu, a Kataloncima nanijela prvi poraz u sezoni, pa su sada na istom omjeru (4:1).

Nolito je u 26. minuti postigao prekrasan pogodak za 1:0, da bi potom asistirao Aspasu u 30. minuti kod drugog gola.  Na poluvremenu je ostalo 2:0, u nastavku još jedan gol za Celtu, a u 56. minuti još jednom Nolito – Aspas saradnja.

Bivši igrač Liverpoola zapečatio je sudbinu Barcelone na ovom gostovanju.  Neymar je u 80. postigao utješni gol za goste, a ubrzo je Guidetti postavio konačnih 4:1.

Ukoliko neko misli da je ovo najubjedljivija pobjeda kluba iz Galicije, grdno se vara. Vrlo je moguće da su na večerašnjem meču bili prisutni i neki stariji navijači koji mogu da posvjedoče o meču koji se odigrao 1. decembra 1957. kada je Celta savladala Barcelonu rezultatom 4-0.

Tada je 3 pogotka za tim iz Galicije postigao Mauro Rodríguez Cuesta, a 4. gol bilo je djelo Antonija Gaucija. Vrijeme će pokazati da li će navijači ponovo morati ovoliko da čekaju da bi njihov tim napravio ovakav rezultat.