Nemile scene na ulicama Lyona: Sukobi policije s navijačima Bešiktaša!

Jučerašnja utakmica između Lyona i gostujućeg sastava iz Turske Bešiktaša prošla je u znaku navijačkih nereda. Utakmica je kasnila čak 45 minuta zbog utrčavanja domaćih navijača na teren.

Pakleni četvrtak odigrao se na ulicama Lyona uoči četvrtfinalne utakmice između Lyona i Bešiktaša. Mnogobrojni navijači Bešiktaša od samog početka dana počeli su s neredima i korištenjem pirotehnike, a kompletna stvar je eskalirala kada je došla policija.

Nakon sukoba na ulicama grada, određena skupina vatrenih turskih navijača uspjela je unijeti pirotehnička sredstva na stadion i neposredno prije početka utakmice započela je pravi show.

Naime, navijači Bešiktaša su na tribinu s navijačima Lyona počeli bacati topovske udare i baklje, što je uzrokovalo burnu reakciju domaćih navijača koji su u strahu utrčali na teren stadiona i krenuli prema grupi huligana iz Turske.

Osiguranje predvođeno policijom na stadionu je brzo izgubilo kontrolu nad pobješnjelom masom i odigravanje utakmice je dovedeno u pitanje. Kao pravi heroj iskazao se predsjednik Lyona koji se iz svečane lože spustio među svoje navijače i utjecao na smirivanje događaja te ujedno i omogućio odigravanje utakmice.

Lyon je u toku večeri nakon velike borbe uspio pobijediti Bešiktaš s 2:1 i s prednošću odlazi na vatreno gostovanje u Istanbul.