Nemilosrdni Mourinho ima revolucionarni plan!

Svjestan situacije u koju je zapao njegov klub, Jose Mourinho je iznio jedno od rješenja za nastavak sezone, koje se sigurno neće dopasti njegovim prvotimcima!

Chelsea je na očajan način otpočeo novu sezonu. Šampion Premier lige je u posljednjem kolu remizirao sa Newcastleom i sada se nalazi na 14. mjestu na tabeli sa osam osvojenih bodova nakon sedam odigranih kola.

Ništa još nije izgubljeno u neizvjesnom prvenstvu kakvo je Premier liga, ali Mourinho je već zaprijetio svojim prvotimcima poručivši im da će ih sve izbaciti iz prvog tima ukoliko se loše igre nastave.

Nemilosrdni Mourinho, kako je sam sebe opisao, bi u tom slučaju šansu dao svojim mladim fudbalerima, naglasivši da neće imati milosti.

“Ako sezona nastavi da ide u lošem smjeru i postane jasno da ne možemo da osvojimo trofeje, u tom slučaju ću igrati sa djecom. Nema smisla držati starije fudbalere na terenu kada nemate šta da osvojite. U tom slučaju ću igrati sa fudbalerima na koje čekamo da porastu. Možda će doći trenutak kada ću djeci reći ‘OK, hajdemo! Bez prestanka’. Ja sam nemilosrdan.”, istakao je Mourinho.

“Ipak, u ovom trenutku je sve otvoreno. Teško će biti odbraniti titulu, ali nije nemoguće. Teško je osvojiti i Ligu šampiona, ali je moguće. Teško je osvajati Kupove, ali je i to moguće.”, zaključio je Mourinho.