Nepoznata strana najmoćnijeg svjetskog nogometnog menadžera!

010419Raiola4

Mino Raiola slovi za najmoćnijeg menadžera u svijetu nogometa, a to najbolje pokazuje njegova suradnja s brojnim zvijezdama od kojih se ističu Paul Pogba i Zlatan Ibrahimović.

Nizozemac talijanskog porijekla, nekadašnji pizza-majstor, jedan je od najpoznatijih nogometnih menadžera. Posljednjih je godina dogovorio neke od najvećih transfera u povijesti nogometa, što i ne čudi kad su mu klijenti Paul Pogba, Marco Verratti, Zlatan Ibrahimović, Romelu Lukaku, Gianluigi Donnarumma, Mario Balotelli

010419Raiola

 

 

Mino Raiola je rođen prije 51 godinu na jugu Italije, no još kao beba s obitelji je preselio u Nizozemsku. Kao dijete igrao je nogomet, ali ubrzo je shvatio da neće napraviti ozbiljnu karijeru, pa je nakon završenog pravnog fakulteta osnovao menadžersku agenciju i počeo zastupati nogometaše.

U studentskim danima radio je u obiteljskom restoranu. Jedan dio medija tvrdi da je radio kao pizza-majstor, dok drugi tvrdi da je bio konobar. Uglavnom, svojim je sposobnostima izgradio status jednog od dvojice najuspješnijih nogometnih menadžera na svijetu, drugi je Jorge Mendes.

010419Raiola2

Raiola govori sedam jezika (talijanski, engleski, njemački, španjolski, francuski, portugalski i nizozemski), a za uspjeh u nogometnom svijetu najviše može zahvaliti Zlatanu Ibrahimoviću.

Šveđanin je tražio novog menadžera, prijatelj mu je preporučio Beckhamovog menadžera, Zlatan nije bio oduševljen, a onda mu je ovaj spomenuo još jednog čovjeka:

Postoji još jedan tip, ali

Ali što?, rekao je Zlatan.

On je ‘mafioso’!

‘Mafioso’ je u redu…, odgovorio je Ibrahimović u svom stilu.

Tip zapravo nije bio ‘mafioso’. Samo je tako izgledao i tako se ponašao. Njegovo ime bilo je Mino Raiola, napisao je legendarni Zlatan u svojoj biografiji.

Raiola mu je nakon toga postao menadžer i jedan od najboljih prijatelja, te mu je omogućio brojne unosne angažmane (Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United).

Pobrinuo se i za ostale svoje klijente, te je Pogbi dogovorio rekordni transfer iz Juventusa u Manchester United, Donnarummi najveći ugovor u povijesti Milana, a nakon toga je za devet milijuna eura kupio vilu u Miamiju, koja je nekad bila vlasništvo kultnog mafijaša Al Caponea.

010419Raiola1

Pratite nas na Instagramu i Facebooku