Nesuđeni hrvatski izbornik pronašao novi klub!

180619Ivankovic

Hrvatski nogometni trener Branko Ivanković napustio je klubu iranskog Persepolisa. Novi klub bit će saudijski Al Ahli s kojim je sve dogovorio i čeka se još službena potvrda.

Nakon što je Ivanković objavio da napušta Persepolis, Iranci su odmah reagirali i tvrdili kako navijači ne moraju brinuti i da će Ivanković ostati, ali ipak na kraju hrvatski strateg napušta klub.

Nisam još ništa potpisao, ali sve smo dogovorili i bit ću trener Al Ahlija. U Saudijsku Arabiju odlazim vrlo brzo , do kraja mjeseca trebao bih biti tamo, Iran je završena priča“, rekao je Ivanković.

Hrvatski strateg je u Persepolisu proveo četiri godine, osvojio je šest trofeja, triput bio nacionalni prvak, a igrao je finale Lige prvaka. Međutim, Persepolis je upao u financijske probleme i Ivanković je odlučio napustiti klub.

U Saudijskoj Arabiji čeka ga novi izazov, bit će trener jedne od najvećih saudijskih momčadi.

Al Ahli je jedan od četiri najveća saudijska kluba, to su uz njega i Al Hilal, Al Nassri i Al Ittihad. Jedino u Al Ahliju još nisu radili hrvatski treneri. U Arabiji sam već bio, liga mi je poznata“, poručio je Ivanković.

Inače, Ivanković je posljednjih godina u nekoliko navrata bio kandidat i za klupu hrvatske nogometne reprezentacije, no posao se nije realizirao.