Nedjelja, 24.06.2018.

Iskreni Mourinho: “Lako je meni, Guardioli, Conteu… Drugi se manje poštuju.”

Večeras se u okviru 17. kola engleske premier lige sastaju WBA i Mourinhov Manchester United koji je u potrazi za nastavkom serije dobrih rezultata i trećom uzastopnom ligaškom pobjedom.

Izuzetno interesantne izjave dao je Spetial One prije ovog meča. Nešto što nismo navikli od njega da često govori – pohvale za svoje kolege trenere. Ovaj put samo riječi hvale imao je za Tonyja Pulisa.

“Mislim da su engleski menadžeri nepravedno zapostavljeni jer su oni drugi profil trenera. Kada trenirate velike timove kao što smo mi imali priliku, poput Reala, Intera, Barcelone, Bayerna, Juventusa ili Borussije, to je sasvim drugačije – menadžeri poput Pulisa, Pardewa, Hughesa ili Moyes nikada u svoje timove nisu mogli da dovedu igrače koje smo mi mogli.”, rekao je netipično realni i otvoreni Mourinho.

“Tony je osvajao trofeje u svakom klubu koji je vodio. Nije ispao iz lige sa Stokeom, to je trofej. Nije ispao sa WBA, i to je trofej, baš kao i sa Crystal Palaceom itd. Ima mnogo trofeja, a tu pod trofejima podrazumijevam da on ispunjava ciljeve“.