Neujednačen kriterij: Ovako sude sudije u Premijer ligi BiH!

Jučerašnjim susretima Širokog Brijega i Sarajeva (1:0), te Željezničara i Viteza (3:0) spuštena je zavjesa na prvi dio premijerligaške sezone.

Derbi susret 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Širokom Brijegu su odigrali istoimena domaća ekipa i Sarajevo. Izabranici Slavena Muse su slavili sa 1:0, susret je mogao zadovoljiti 3.500 prisutnih gledalaca na tribinama, kao i one pored malih ekrana, a najslabiji akter istog bio je naš ponajbolji sudija Dragan Skakić, piše portal sportsport.ba

Glavni sudija susreta na Pecari nije imao ujednačen kriterij kod izricanja disciplinskih mjera, a posebno je ostala upečatljiva situacija iz 56. minute kada je igrač domaćih Ivan Sesar odgurno i za vrat uhvatio igrača gostiju Tomislava Barbarića. Skakić mu je pokazao samo žuti karton, iako mu je bez mnogo razmišljanja morao pokazati put u svlačionici.

Sedam dana prije susreta na Pecari u Bijeljini su snage odmjerili Radnik i Željezničar, a glavni sudija je bio Elvis Mujić. Na susretu u Bijeljini dogodila se indentična situacija onoj u Širokom Brijegu, odnosno igrač sarajevske ekipe Ognjen Đelmić odgurnuo je i za vrat uhvatio jednog domaćeg igrača, a Mujić mu je bez mnogo razmišljanja pokazao put u svlačionicu.