220319Milicic

NEVJEROJATNA PRIČA: Nekoć je bio drugi pick na NBA draftu, a danas “uživa” u životu!

Prije više od 15 godina srpski košarkaš Darko Miličić bio je drugi pick na NBA draftu. Ispred njega je bio samo legendarni LeBron James!

Miličić je iza sebe ostavio košarkaška velikane poput Carmela Anthonyja, Dwyanea Wadea i Chrisa Bosha. Međutim, život u SAD-u mu nije odgovarao, a u jednoj emisiji na srpskoj televiziji ispričao je anegdote iz najjače košarkaše lige na svijetu.

Odveli su me u kineski restoran, čekali smo pola godine da bi dobili mjesto, a večera košta deset tisuća dolara. Pitam gdje je kruh, kažu mi: Darko, ne služi se ovdje kruh. Lijepo se ponašaj, pored tebe je svjetska zvijezda Mariah Carey. Ma kakva Mariah, daj kruha, gladan sam kao vuk“, ispričao je Miličić.

Iako se nije snašao na košarkaškim terenima, Darko se uskoro prilagodio na noćni život u SAD-u.

Dođem na trening direktno iz izlaska, priđe mi Igor Kokoškov i kaže da ne prilazim Larryju Brownu jer iz mene smrdi alkohol na kilometar.

Miličić za sebe kaže da je seljak u duši, a na tijelu ima tetovažu Draže Mihailovića.

Ja sam seljak u duši i četnik i bit ću uvijek četnik“, objasnio je Miličić.

Miličić se nakon NBA karijere okušao u kick-box karijeri zaključivši da je to isto kao i kad ode u seoski lokal. Potom je uložio u plantažu jabuka u blizini Novog Sada, a to radi i danas.