Nevjerovatna ekipa: Možete li da zamislite ovakav Real Madrid?!

Prvi čovjek Real Madrida Florentino Pérez na ljeto će dovesti nova pojačanja, a od ranije se zna da su prve njegove želje David de Gea i Robert Lewandowski, ali i zvijezda Barcelone Neymar.

[ads1]

Španski list Sport, koji je doduše naklonjen Barceloni, danas je objavio nacrt Perezovog Reala iz snova u kom nema NIJEDNOG sadašnjeg člana ekipe. Iako se među ovih 11 igrača nalazi zaista veliki broj od ranije poznatih Perezovih želja, jasno je da ovako nešto nije moguće čak ni na igrici “Football Manager”, pišu sportske.net.

Ipak, ako je već dozvoljeno da spekulišemo na ovu temu, složićemo se da bi pet od navedenih 11 igrača moglo da pojača redove Real Madrida u budućnosti, a to su – David de Gea, John Stones, Paul Pogba, Eden Hazard i Robert Lewandowski.

Što se tiče transfera Neymara iz Barcelone, djeluje da je to najveća moguća fantazija u ovom trenutku, ali ko zna šta nosi budućnost.

Naravno, mogao bi Real da dovede i još nekog od navedenih defanzivaca, međutim, sadašnja odbrana Real Madrida – Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, sa Danilom i Pepeom u rezervnim varijantama je i više nego stabilna.

Šta vi mislite, ko je od navedenih igrača potreban Zinedineu Zidaneu da prekine dominaciju Barcelone u posljednjoj deceniji? Da li bi Real trebalo da zamijeni nekog od sadašnjih igrača sa pojedinima sa ovog nacrta iz Perezovih snova?