Nevjerovatna priča: Od prodavača u butiku do zvijezde Premiershipa!

Dimitri Payet je jedan od najboljih igrača West Hama na početku nove sezone. Francuski internacionalac je među “čekićare” stigao iz Marseillea za 15 miliona eura i iz utakmice u utakmicu pokazuje da je pravo pojačanje.

Sa dva sjajna gola u posljednjem kolu protiv Newcastlea osvojio je navijače tima iz Londona, a Payetovo odlično izdanje francuski mediji su iskoristili da objave priču o tome kako je počela njegova karijera.

A nije bilo sve tako idealno na samom početku. Naime, Payet je u mladosti slovio za vrlo problematičnog igrača i unatoč velikom talentu nije odmah završio u nekom od velikih klubova.

On je sa osamnaest godina imao amaterski ugovor sa Nantesom i u tom periodu je dodatno zarađivao kao prodavač u jednom lokalnom butiku. Međutim, njegova istrajnost i želja da napreduje gurali su ga naprijed.

Očito je Payeta posao prodavača dodatno spustio na zemlju i nakon nekoliko mjeseci potpisao je profesionalni ugovor sa Nantesom. 2007. je otišao u St. Etienne, u kojem se zadržao četiri godine, potom je dvije sezone bio član Lillea, da bi 2013. stigao u Marseille.

Bio je najbolji asistent Olympiquea i skrenuo je pažnju klubova sa ostrva. Payet je u prvenstvu Francuske odigrao 305 utakmica postigavši pri tome 57 golova, a sada je na novom početku u West Hamu. Dobro mu je krenulo…

Fantastičan pogodak Payeta protiv Newcastlea! (M)

Posted by Nogometni transferi on Monday, September 14, 2015