Srpski huligani unajmili članove kickboxing kluba iz Hrvatske?!

Veliki neredi obilježili su najveći duel srpskog fudbala, meč Partizana i Crvene zvezde. U tuči na tribinama ozbiljne povrede doživjelo je nekoliko osoba, a nakon svega je otkriveno da su u neredima učestvovali i državljani Hrvatske.

 

Novinar Partizan TV-a Željko Pantić tvrdi da su srpski huligani unajmili članove jednog kickboxing kluba iz Splita.

“To su bili državljani Hrvatske koji nikada ranije nisu bili na stadionu Partizana. Oni su kickboxeri iz Splita, koji su došli sa crno-bijelim obilježjima i počeli su tući sve oko sebe. Ko ih je angažovao, nije poznato”, rekao je Pantić za Telegraf.rs

Srbijanski mediji (Kurir, Telegraf) danas prenose da je beogradska policija, zbog učestvovanja u neredima na stadionu Partizana, privela i ispitala nekoliko stranih državljana i to šestoricu Hrvata, te po jednog Bugarina i Grka. Kurir je objavio video u kojem je jedan od pretučenih navijača priznao da je iz Splita.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da su, prema dobijenim informacijama nadležnih službi Srbije, četvorica hrvatskih državljana učestvovala u tuči navijača u srijedu, na 156. derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

Protiv njih nije sproveden nikakav policijski postupak, navodi se u odgovoru službe za odnose s javnošću hrvatskog Ministarstva u odgovoru na upit agencije Hina o sinoćnjem incidentu.

 

U saopštenju se kaže da “dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila ljekarsku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno-medicinske akademije u Beogradu”.

Nijedna od tih osoba, navodi Hina, nije zatražila konzularnu pomoć Ambasade Hrvatske u Beogradu. “Ambasada Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, a Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana”, zaključuje se u saopštenju.