Neymar u suzama, donio Brazilu prvo olimpijsko nogometno zlato!

I Brazil je napokon dosanjao svoj san! Onaj o olimpijskom nogometnom zlatu, koje nikad dosad nisu osvojili. A mnogi su dočekali da im se ostvari i druga želja: da na velikoj pozornici svladaju Njemačku! 

[ads1]

Uglavnom, Neymar je uspio, on je ispunio svoj cilj, zbog kojeg je toliko inzistirao da ide na Igre, pa zbog njih propustio Copa Americu. On je ispisao brazilsku nogometnu historiju donijevši prvo olimpijsko zlato!

U finalu turnira u Riju domaćin, koji se mučio u skupini, koji tada nije uspio pobijediti čak ni Južnoafričku Republiku i Irak, pobijedio je Njemačku nakon penala sa 6:5 (1:1).

Neymar je dobar dio utakmice ‘igrao sam’ i u 27. minuti zabio je krasan gol iz slobodnog udarca. No, u 58. minuti Max Meyer je izjednačio, prizemnim udarcem, nakon što mu je Bender propustio loptu.

U produžetku je Brazil dominirao, imao još jednu veliku šansu, a u deset jedanaesteraca promašen je samo jedan! U petoj seriji Petersenov je udarac obranio Weverton, a Neymar je sigurno pogodio zadnji penal. Za ludnicu na Maracani!

Izvor: goal.com | sportam.info