Novak Đoković sasvim jasan: Rekordi i titule nisu bitniji od porodice

Đoković

Srbijanski teniser Novak Đoković (32) u razgovoru za CNBC rekao je kako ne može zamisliti svoj život bez tenisa, ali i da zbog rekorda ne želi propustiti važnije stvari u životu.

Upitno hoće li Novak završiti sezonu na terenu budući da ga muči povreda ramena, a upitan može li zamisliti život bez tenisa odgovorio je sa “i da i ne”.

“Mogu zamisliti zato što se ne bojim života bez tenisa. Sretnim me čini i puno drugih stvari, ali isto tako sam rekao i ne, zato što to i neće biti život bez tenisa. Kad ne budem igrao, bit ću i dalje aktivan u sportu. Želim imati svoju akademiju, prenijeti sva svoja iskustva novim generacijama koje odrastaju u Srbiji.” 

“Da li su rekordi važniji od vremena koje provedem s porodicom? Jesu li bitniji od mog zdravlja ili nekih drugih stvari? Nisu. Potpuno sam otvoren i sto posto iskren oko svega. Puno pričam sa suprugom oko svega toga. S roditeljima, braćom, ljudima koji su mi bliski također pričam, želim shvatiti kako oni gledaju na to. Otac sam dva anđela i vrijeme koje provodim s njima mi je jako dragocjeno. Ne želim proći kroz život i shvatiti da nisam bio tu, da sam propustio neke najvažnije stvari u njihovom odrastanju.” – kazao je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku