Novi pogodak Smaila Prevljaka i potvrda sjajne forme

U meču 22. kola druge austrijske lige, Innsbruck je sa 0:3 poražen na svom terenu od ekipe Lieferinga, za koju trenutno nastupa i naš potencijalni reprezentativac Smail Prevljak.

Gosti su poveli u 31. minuti golom Pedra, da bi isti igrač u 53. minuti udvostručio prednost. Liefering je desetak minuta kasnije mogao povesti sa 0:3 kada je bh. internacionalac Smail Prevljak fantastično izveo slobodan udarac sa više od 30 metara, ali prečka je spasila golmana Grunwalda.

U 75. minuti Prevljak je sjajno primio loptu i rutinski pogodio za konačnih 0:3.  Bio je ovo njegov sedmi gol u devetom nastupu za Liefering uz jednu asistenciju. Njegova ekipa se trenutno nalazi na prvom mjestu austrijske druge lige sa 44 osvojena boda.

Devetnaestogodišnji internacionalac i u ovom susretu pokazao je da ima ogroman potencijal te da bi u slučaju poziva selektora Nestorovića u mladu selekciju, donio dodatni kvalitet u napadu.

Podsjetimo, Prevljak se trenutno nalazi na posudbi u Lieferingu iz RB Leipziga u koji ga je iz Igmana (Konjic) 2014. godine doveo sportski direktor RB Leipziga Ralf Rangnick, najzalužniji čovjek za karijere Vedada Ibiševića i Sejada Salihovića u Hoffenheimu.