NOVI SPEKTAKL: Khabib i Ferguson već u decembru?!

110919Khabib

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson trebali bi se susresti u borbi za naslov UFC prvaka 15. decembra u Las Vegasu.

Khabib je na UFC-u 242 ujedinio pojaseve UFC prvaka lake kategorije, nakon što je još jednom na svoj karakterističan način “ugušio” protivnika, Dustina Poiriera, te nastavio svoj savršeni pobjednički niz (28:0).

Već se zna idući Khabibov protivnik, a samo je pitanje kada? Tony Ferguson gostovao je u MMA emisiji Ariela Helwanija, te je otkrio svoje dojmove o Khabibovoj posljednjoj pobjedi.

Bio je lijen. Khabib je odradio posao, očito je pobijedio, stisnuo je Dustina, a Dustin nije imao odgovor na taj pritisak. Svaka čast Khabibu za pobjedu, ali kao što sam rekao, izgledalo je lijeno. Dobar je borac, ali ja znam kako slomiti tu kozu“, rekao je Ferguson pa nastavio:

Ja sam drugačiji tip borca, ja bacam mnogo serija udaraca. Bacam noge, ruke, koljena i laktove. Zanimljivo je kako se on bori, ali za mene to je dosadno. To je lijeno“, smatra Ferguson i vjeruje da Khabib ima jako puno nedostataka:

Vidim jako puno nedostataka kod Khabiba. Ali iza sebe ima jako dobar tim. Siguran sam da su i oni to vidjeli i da će pokušati popraviti te rupe. Smatram da ćemo u idućem meču vidjeti možda i najboljeg Khabiba do sada.

Vlasnik UFC-a Dana White već je izjavio da je idući u redu za pokušaj rušenje Khabiba Tony Ferguson. Datum bi trebao biti 15. decembra, a mjesto borbe Las Vegas, odnosno T-Mobile Arena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku