Nurkić ponovo sjajan, Cedevita osigurala Final Four

Cedevita je pobjedom nad Budućnosti i matematički osigurala Final Four ABA lige. Ova im je utakmica bila iznimno važna kako se ne bi doveli u situaciju da s Igokeom igraju odlučujući susret susret s obzirom da na kraju gostuju kod Partizana.

Utakmicu je sjajno otvorio Nolan Smith sa sedam poena za četiri minute, i sve je to rezultiralo sa 21:9 za Cedevitu nakon serije 17-3.  Kod Budućnosti Čapin i Aleksa Popović su uzastopnim tricama smanjili na 24:18, no Allan Ray iz Cedevite je drugu četvrtinu otvorio tricom za 30:18. Do poluvremena je ubacio 17 poena, a

Cedevita je najveću prednost imala u 14. minuti,  bilo je +16 (39:23). Budućnost je izgledala dotučeno,pa su košarkaši Cedevite ubacili u nižu brzinu misleći da je utakmica prelomljena. Taj je pristup plaćen  približavanjem gostiju na samo 7  poena zaostatka do poluvremena.

Crnogorci su i u nastavku nastavili topiti prednost, i došli do egala u 33. minute. I nisu tu stali, poveli su prvi puta sa 62:60 nakon serije 12-1 na kraju treće i početkom posljednje četvrtine. Pet su minuta bili bez ubačaja domaći što je konačno prekinuo košem Bilan.

I na drugoj se strani otvorilo izvana, pa su uzastopne trice na domaću zonu pogodili Vitkovac i Subotić, no nisu se na sreću domaćih gosti previše odlijepili, pa su Nurkić i Smith slobodnim bacanjima postavili konačnih 76:71.