Od 10 najvećih pobjeda nokaut faze Lige prvaka Bayernovih je čak pet!

Bayern je sinoć razbio Porto na svom stadionu i furiozno nadoknadio 1:3 iz prve utakmice. Tih 6:1 jedna je od deset najvećih pobjeda u historiji nokaut fazi Lige prvaka. Bayernovih je čak pet od tih deset!

Zanimljivo je da među deset najvećih katastrofa u drugom dijelu Lige prvaka spada i poraz Porta od Arsenala u osmini finala od prije pet godina rezultatom 5:0. Godinu dana ranije u osmini finala Bayern je istim rezultatom porazio Sporting iz Lisabona.

U prošloj sezoni Real Madrid ponizio je Schalke također u osmini finala rezultatom 6:1. Lyon je u osmini finala prije deset godina porazio Werder Bremen rezultatom 7:2. Put do polufinala 2007. godine Manchester United trasirao je trijumfom nad Romom rezultatom 7:1.

Istim rezultatom u osmini finala 2009. godine Bayern je pobijedio Sporting u Minhenu, baš kao i Barcelona Bayer Leverkusen prije tri godine.

Iste godine u osmini finala rezultatom 7:0 Bayern je ponizio Basel. Identičnim rezultatom nedavno je u osmini finala u Minhenu stradao Shakhtar Donetsk.

Najveće pobjede u historiji nokaut faze Lige prvaka:

Bayern München 7:0 Shakhtar Donetsk
Bayern München 7:0 Basel
Bayern München 7:1 Sporting Lisabon
Barcelona 7:1 Bayer Leverkusen
Manchester United 7:1 Roma
Lyon 7:2 Werder Bremen
Bayern München 6:1 Porto
Real Madrid 6:1 Schalke
Sporting Lisabon 0:5 Bayern München
Arsenal 0:5 Porto