ODLIČNE VIJESTI: Mirza Teletović postaje predsjednik KSBiH?!

TeletovićKSBiH

Košarkaški savez naše zemlje krajem sljedećeg mjeseca će održati izbornu skupštinu na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo krovne kuće bh. košarke.

 

Kao član rukovodstva spominje se dugoodišnji reprezentativac i kapiten reprezentacije, Mirza Teletović. Prema nekim navodima, Teletović će nakon izbora preuzeti i funckiju prvog čovjeka KSBiH, što je svakako od velikog značaja za košarku na tim prostorima.

“Nakon dugo razmišljanja, zašto bih trebao, zbog čega, što će meni u životu nerviranje, sikiracija, borba sa vjetrenjačama i sve što ide uz neke odgovorne funkcije, donio sam odluku kako moj život bez košarke, nije život. Da, na prijedlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i gospodina Nihada Selimovića, pristao sam biti kandidat za Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Ukoliko taj prijedlog prođe na Skupštini Košarkaškog saveza naše zemlje, od novembra, po sistemu rotacije, trebao bih biti i predsjednik Košarkaškog saveza BiH, što će mi biti velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba vratiti na mjesto gdje joj i pripada.” – kazao je Mirza Teletović, prenosi SportSport.ba

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku