Perezodluka

OTKRIVAMO: Evo ko je bio prvi izbor Pereza za klupu Reala!

Zinedine Zidane je jučer i zvanično postao novi – stari trener Real Madrida, a bivši predsjednik ovog kluba otkriva da je Florentino Perez imao nešto drugačije planove.

Ramon Calderon se nakon jučerašnjeg saopštenja madridskog kluba oglasio i rekao kako Zidane nije bio prva opcija Pereza za klupu tima.

Bivši predsjednik otkriva da je njegov “nasljednik” imao za plan da vrati Mourinha koji bi trebao nastaviti projekat iz 2013. godine.

”Svlačionica je napravila sve da se Mourinho ne vrati. Svi znaju kakav je Real Mourinho ostavio sa sobom – s puno problema, rasturenom atmosferom i narušenim međuljudskim odnosima. Lideri Reala nisu željeli da se takve stvari ponovno događaju. Iskreno mislim da bi Mourinhov povratak značio nekoliko koraka unatrag za Real, najviše zbog svih problema i kontroverzi koje dolaze u paketu s Portugalcem”

“Nemam dileme da je Mourinho bio prva opcija Florentinu Perezu. Zvao ga je često u proteklih nekoliko mjeseci. Prvo ga je nazvao kada je Zinedine Zidane otišao. Mourinho je tada bio u Manchester Unitedu i odgovorio mu je kako nije pravi trenutak za povratak.” – kazao je Calderon