010219Rijkaard

Otkrivamo razlog zbog kojeg je Frank Rijkaard prekinuo trenersku karijeru!

Frank Rijkaard je legenda nizozemskog nogometa. Imao je uspješnu igračku karijeru i po mnogima je ponajbolji defenzivni vezni svih vremena, a jednako je uspješan bio i u trenerskim vodama.

Nakon 15 godina igračke karijere u kojoj je osvojio čak 23 trofeja, uslijedila je i uspješna trenerska karijera. Nogometni zaljubljenici Rijkaarda pamte kao trenera moćne generacije Barcelone.

Nizozemac je na klupi katalonskog diva trenirao velikao poput Ronaldinha, Eto'oa, Xavija, Puyola, a Messija je uveo u prvu momčad. S Barcelonom je u periodu od 2003. do 2008. osvojio pet trofeja, uključujući jedan naslov Lige prvaka.

010219MessiRijkaard

Nakon toga je godinu i pol trenirao turski Galatasaray, a onda dvije godine, do 2013., bio izbornik Saudijske Arabije. Nakon odlaska iz Saudijske Arabije, u dobi od samo 52 godine, Nizozemac je, na iznenađenje svih, odlučio prekinuti trenersku karijeru.

Nikome nije bilo jasno zašto je jedan od najboljih svjetskih trenera odlučio napustiti nogomet… Novinari njemačkog Bilda otkrili su odgovor na to pitanje.

Naime, Rijkaard danas živi daleko od javnosti s djecom i suprugom Stefanie, bivšom dadiljom njegove djece koju je oženio nakon što se prethodno dvaput rastao.

010219RijkaardPuyol

Njegov drugi razvod 2009. bio je veliki skandal u Nizozemskoj, nakon čega je Rijkaard odlučio izbjegavati medije. U međuvremenu je odradio unosan dvogodišnji mandat na klupi reprezentacije Saudijske Arabije, a kasnije se povukao u svoju privatnost.

Bild saznaje da Rijkaard još uvijek dobiva unosne ponude, posebno od kineskih klubova, ali nizozemski strateg ne pomišlja na povratak na klupu.

Prestao sam se baviti trenerskim poslom zbog drugih prioriteta u životu. Svakoga dana doživljavam rast svoje djece, to je druga razina sreće“, rekao je Frank Rijkaard.

010219Rijkaard1