Otkriveno: Znate li gdje je zapravo Vardy trebalo da igra ove sezone?!

Ekipa Leicestera ove sezone oduševljava fudbalske zaljubljenike širom svijeta. Tim koji sa klupe predvodi Claudio Ranieri bilježi nevjerovatne rezultate, pobjeđuju velikane engleskog nogometa i sasvim zasluženo se nalaze na liderskoj poziciji Premiershipa.

[ads1]

Ali, sigurno da ne bi bilo tako da je, trenutno njihov najbolji igrač Jamie Vardy, potpisao dogovoreni transfer prošlog ljeta. Naime, izvori bliski klubu, otkrili su da je Sheffield Wednesday poslao ponudu za Vardyja u iznosu od samo 5 miliona funti.

Tadašnji trener Lisica Nigel Pearson prihvatio je ponudu drugoligaša, ali na sreću svih navijača Leicestera njega je ubrzo na klupi zamijenio Ranieri, koji daje šansu Vardyju i postavlja ga za prvog napadača ekipe.

Englez mu se odužio fenomenalnim igrama, pa je Vardy trenutno prvi strijelac Premijer lige sa 18 postignutih golova, a sasvim zasluženo je dobio i poziv selektora reprezentacije Engleske Roya Hodgsona.

Zaista je za rubriku ‘vjerovali ili ne’ sve što se ove sezone dešava sa Leicesterom, a šta bi tek bilo ukoliko osvoje titulu…