Pep Guardiola: Dali smo sve od sebe!

Manchester City reklativno rano završava sezonu u Europi i pored silnih pojačanja koje su angažovali. Oni su se sinoć oprostili od dalje faze takmičenja porazom od Liverpoola 1:2 (1:5), a Guardiola smatra kako je njegova ekipa dala sve od sebe, ali nisu imali sreće.

 

“Dobro smo krenuli na utakmici u Anfieldu, ali smo primili dva brza pogotka  i to je ono što nas je koštalo. I u prvom poluvremenu smo učinili sve što je u našoj moći da postignemo više pogodaka, ali nažalost nismo uspjeli. Odlično smo kontrolisali susret, blokirali smo ih u potpunosti ali smo zbog sudijske greške i nedostatka koncentracije ostali bez prije potrebnih pogodaka.”

“Poštujem sudijsku odluku, ali smatram da sam nepravedno isključen. Pokušao mu sugerirati da je poništio čist gol, ali je on negirao i poslao me na tribine, što je još više uticalo na stanje na terenu naredno poluvrijeme.” – zaključuje Pep

Prošle sezone Manchester City nije prošao šesnaestinu finala, sinoć je ispao u četvrtini i trener se nada da će uz par korekcija u igri naredne sezone uspjeti dogurati daleko sa ‘Građanima’.