Pjanićevih 11 majstorija iz slobodnjaka na jednom mjestu

Bh. reprezentativac  i član Rome Miralem Pjanić najefikasniji je izvođač slobodnih udaraca u italijanskoj Seriji A od 2011. godine.

Dvadesetpetogodišnji Pjanić je u Romu stigao iz Lyona u transferu vrijednom 11 miliona eura. Njegove partije za Vučicu su toliko impresivne da je uspio privući pažnju španskih velikana Barcelone i Real Madrida. Trenutno je popularni Mire prvi strijelac Rome sa pet postignutih golova.

Bh. veznjak je postao sinonim za slobodnjake. Pjanić ove sezone igra u nevjerovatnoj formi, a njegova Roma je u samom vrhu Serie A. Miralem pogađa vrlo često, pogotovo iz slobodnjaka, a od dolaska u Rim na taj je način zabio čak 11 golova.

Ranije se samo jedan igrač mogao pohvaliti zavidnim umijećem izvođenja slobodnih udaraca, a to je Andrea Pirlo, nekadašnji igrač Intera, Milana i Juventusa, a aktuelni član New York Cityja iz MLS lige.

Od 2011. godine je Pirlo postigao 12 golova iz slobodnih udaraca, a Pjanić je protiv Empolija postigao svoj deseti u Seriji A, a jedan je dodao i u Ligi prvaka. Međutim, Pjanićev procent uspješnosti je veći od Pirlovog, tačnije najveći u Seriji A od 2011. godine i iznosi 15,5 posto.

Pjanić je u Romu je stigao 2011. godine, a od tada odigrao 135 mečeva i postigao 22 gola, a polovina ih je bila iz slobodnih udaraca. Pogledajte svih 11 Pjanićevih majstorija iz slobodnjaka!