Pobjednik Tour de Francea stiže na veliku biciklističku utrku u Hrvatskoj

Ovogodišnje izdanje biciklističkog spektakla Tour of Croatia postalo je još spektakularnije jer je potvrđen dolazak najboljeg biciklista današnjice, Talijana Vincenza Nibalija. Nibali je u karijeri osvojio prestižni Tour de France.

[ads1]

Biciklistički spektakl u Hrvatskoj započinje 18. travnja, a završava 23. travnja. Organizatori Tour of Croatia pokušavaju nadmašiti prošlogodišnju sjajnu organizaciju i učiniti ovogodišnju utrku još spektakularnijom.

Upravo jučer je potvrđen dolazak jednog od najboljih biciklista današnjice Vincenza Nibalija koji je tijekom karijere osvojio sve tri Grand Tour utrke, točnije podigao je pobjednički pehar Tour de Francea, Giro d'Italije i španjolsku Vueltu. Nibali u Hrvatsku dolazi u punoj formi što je sjajna vijest za sve ljubitelje biciklizma.

[ads1]

Na velikoj utrci kroz cijelu Hrvatsku nastupit će 20 biciklističkih momčadi, a među njima se ističu četiri World Tour ekipe, a to su momčadi Bahrain Merida, Astana, Trek-Segafredo i UAE Team Emirates.

Tour of Croatia započinje tradicionalno u Osijeku, a cilj prve etape dugačke 227 km biti će u Koprivnici. Nakon toga, biciklistička karavana seli u prekrasni Trogir, odakle se vozi etapa duga 123 km, a cilj je na 1.762 metra visokom Svetom Juri na Biokovu.

Treća etapa biti će između Imotskog i Zadra u dužini od 236 km, a četvrta kreće iz srca Crikvenice i završava u magičnom Umagu. Peta etapa dužine od 141 km započinje u Poreču, a završava dvama usponima na kultnu Učku, jedan s istarske, a drugi sa kvarnerske strane.

Posljednja etapa vozit će se u nedjelju, 23. travnja. Start će biti u gradu kremšnita Samoboru, a do cilja na Trgu sv. Marka biti će potrebno tradicionalno svladati ulice Zagreba. Titulu prošlogodišnjeg pobjednika brani domaći predstavnik Matej Kvasina.

[ads1]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DhqOnBQRoIw” width=”620” height=”320” responsive=”no”]