Pogledajte kompilaciju najboljih poteza braće Burić na SP u Kataru

Blizanci iz Maglaja, Senjamin i Benjamin Burić, jedni su od nositelja igre rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jedan je na golu, a drugi ispred na poziciji pivota. Snaga tima koji je u Kataru rukometni svijet iznenadio dobrom igrom i pristojnim rezultatima.

Njihova rukometna priča počinje 20. novembra 1990. godine u Maglaju. Tamo su rođeni, a u desetoj godini su upoznali rukometnu loptu, onu koja će im odrediti živote i dovesti na najveću scenu. Danas su standardni reprezentativci naše zemlje, prave uzdanice selektora Dragana Markovića.

Benjamin i Senjamin su svoju profesionalnu karijeru započeli u RK “Maglaj”, da bi 2010. godine potpisali trogodišnji ugovor za “Izviđač” iz Ljubuškog. U januaru 2013. godine odlaze u banjalučki “Borac” m:tel gdje provode pola sezone. Na ljeto iste godine potpisuju trogodišnji ugovor sa “Gorenjem” iz Velenja za koji nastupaju i danas.

U video prilogu Vam donosimo kompilaciju najboljih odbrana i golova braće Burić sa Svjetskog prvenstva u Kataru! Uživajte!