Pogledajte pet najljepših golova 17. kola Premijer lige BiH

Proteklog vikenda je odigrano 17. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u osam utakmica je postignuto 14 pogodaka. Među postignutim golovima je izdvojeno pet najljepših.

5. Adis Hasečić je postigao lijepo gol za Travnik protiv Zvijezde. Iskoristio je dobro dodavanje saigrača i pobjegao zadnjoj liniji tima iz Gradačca, te se našao u situaciji jedan na jedan sa protivničkim golmanom i rutinski pogodio mrežu.

4. Momčilo Mrkajić je svojim golom donio veliki bod Drini iz Zvornika na gostovanju kod aktuelnog šampiona Zrinjskog u Mostaru. Primio je loptu izvan šesnaesterca, izborio sa svojim čuvarom i snažnim udarcem savladao golmana Plemića.

3. Ermin Seratlić se upisao na listu strijelaca u pobjedi Radnika protiv Slavije rezultatom 4:0. Lijepim i preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca je pogodio mrežu tima iz Lukavice za ubjedljivu i iznenađujuću pobjedu njegovog tima.

2. Mahir Karić je bio stijelac za Čelik u remiju 2:2 protiv Slobode u Zenici. Preciznim udarcem je pronašao put do gola Tuzlaka i golmana Slobode ostavio na krivoj nozi, a prethodno su njegovi saigrači vrlo lijepo kombinovali.

1. Jasmin Moranjkić je autor najljepšeg gola u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Atraktivnim potezom je loptu petom proslijedio u gol Čelika nakon prekida i lijepog ubacivanja Zajka Zebe.